elämäntapa

Lyhyt meikkiopas vasta-alkajalle

Jokainen meistä on varmasti joskus pienenä tyttönä tuijottanut hurmiossa sitä, kuinka äitimme on laittautunut oikein kauniiksi peilin edessä. Hän on kihartanut tukkana ja laittanut naamaan monia värikkäitä aineita erilaisilla sudeilla ja siveltimillä. Tämän huumaavampaa näkyä ei pikkutytön mielessä olekaan, ja moni meistä onkin pienenä odottanut innolla kasvavansa niin isoksi, että saa vihdoin itsekin leikkiä kaikilla noilla meikeillä.

Kun meikkaamisen aika kuitenkin oikeasti koittaa, on moni suhteellisen vaikean paikan edessä: mitä oikein tarkalleen ottaen pitäisi tehdä? On monta putelia ja putkiloa kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta mihin niitä oikein kuuluu käyttää ja mitä niillä tehdään? Tässä artikkelissa kerron lyhyesti kaikkein yleisimpien meikkien käyttötarkoituksen ja ohjeet. Tämän lyhyen oppaan luettuasi tunnet itsesi heti jo hieman valaistuneemmaksi: ei se olekaan niin pelottavaa, kuin miltä ehkä aluksi on tuntunut!

Meikkien käyttöohjeet aloittelijalle

Meikkivoide

Meikkivoide on jokaisen meikin pohja – se on kuin tyhjä kangas, jonka päälle voi maalata ihan mitä tahansa. Meikkivoide löytyy yleensä voidemaisessa muodossa tuubista, josta sitä voi puristaa siveltimelle, sormille tai sienelle ja levittää siitä ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi kasvoille. Voide levitetään aina puhtaalle ja kosteutetulle iholle. Meikkivoiteen tarkoitus on piilottaa ja tasoittaa ihon virheitä ja epätasaisuuksia.

Puuteri

Puuteri voi löytyä joko jauhemaisessa muodossa tai kovassa mineraalimuodossa. Tätä ihonväristä jauhetta levitetään siveltimen avulla tasaiseksi ja ohueksi kerrokseksi iholle ja sen tarkoituksena on pitää meikkivoide paikallaan.

Luomiväri

Luomivärejä löytyy kaikissa sateenkaaren väreissä – kirjaimellisesti. Voit löytää niitä nestemäisenä, jauhemaisena, voidemaisena tai puristetussa muodossa. Väri levitetään luomelle varovasti siveltimellä ja vasta-alkajille suositellaan yleensä vaaleita, läpikuultavia ja luonnonläheisiä sävyjä.

Kajaali

Kajaali on se kynältä näyttävä putkilo meikkipussissasi – se saattaa olla voidemainen, nestemäinen tai tavallista kynää muistuttava ja kynän tapaan käytettävä putkilo. Kajaalin tarkoituksena on korostaa silmiä. Aloittelijalle paras tapa on tehdä ohut viiva aivan ripsirajaan ja korjata tulosta tarvittaessa vanupuikolla.

Ripsiväri

Aloittelijalle ripsiväri saattaa olla hyvinkin pelottava kapistus – suuressa harjassa on piikkejä ja mustaa tököttiä, ja sillä pitäisi sohia silmiensä lähistöllä. Väriä harjataan suoraan harjasta silmiin, joten aloittelijan voi olla fiksua panostaa pieniharjaiseen versioon.