elämäntapa

Meikkivinkkejä – näin valitset itsellesi sopivimmat sävyt

Yksi meikkauksen vaikeimmista seikoista monelle on juuri itselle sopivien tuotteiden löytäminen. Ei ole ihmekään, että tämä aiheuttaa monelle päänvaivaa: markkinoillahan on peräti miljoonia variaatiota samoista tuotteista! Kun kokemusta meikkaamisesta ei vielä juuri ole ja lähdetään sokkona valitsemaan itselle sopivaa tuotetta, ei tulos tällä hakuammunnalla voi olla muuta kuin katastrofaalinen.

Olen kuitenkin tullut pelastamaan sinut: on nimittäin olemassa helppo tämä määrittää, millaiset sävyt sinulle parhaiten sopivat, ja tässä artikkelissa kerron sinulle, kuinka voit määrittää nämä itsellesi. Lue ja ylläty siitä, kuinka helppoa tämä kaikki loppujen lopuksi onkaan. Muista: meikkaaminen ei tosiaankaan ole mitään rakettitiedettä!

Määritä itsellesi sopivat sävyt helposti näin

Meikkivoide

Meikkivoiteessa nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kannattaa aina mieluummin valita liian vaalea kuin liian tumma sävy. Paras paikka testata sävyä on kämmenselkä, sillä sen ohut iho vastaa parhaiten kasvojesi ihoa. Ennen kuin lähdet testailemaan sokkona tuhansia sävyjä, kannattaa tehdä nopea ihonsävyarvio. Se hoituu näin yksinkertaisesti: ota käsiisi hopean ja kultaisen sävyinen koru tai muu esine. Pidä niitä vuorotellen lähellä kasvojasi ja tarkkaile itseäsi samalla peilistä. Jompi kumpi näistä sävyistä herättää kasvosi eloon ja saa ne näyttämään pirteiltä, kun taas toinen saa sinut näyttämään väsyneeltä. Jos kulta on värisi, on ihosi sävyltään lämmin. Jos taas hopea sopii sinulle paremmin, olet ihonsävyltäsi kylmä.

Luomiväri

Luomiväri on eräs niistä asioista, joissa usein vähemmän on enemmän. Usein maanläheiset ja läpikuultavat sävyt ovat arkeen paras vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat hieman hullutella, tässä pieni lista suosituksia:

  • Siniset silmät: ruskea, hopea, harmaa, valkoinen, musta, turkoosi
  • Ruskeat silmät: kultainen, sininen, vihreä, violetti
  • Vihreät silmät: oranssi, kultainen, vihreä, ruskea

Huulipuna

Huulipunan värissä ja peittävyysasteessa on otettava huomioon oman ihon sävy sekä oma ikä. Siinä missä nuorempien huulille sopii läpikuultavampi sävy, on vanhemmille naisille usein peittävämpi paras valinta. Kalpeammalle iholle sopivat heleät ja kirkkaat värit, kuten pinkki ja punainen. Tummemmalle iholle puolestaan kultainen, oranssi, ruskea, tummanpunainen ja violetti ovat upeita sävyjä.