elämäntapa

Mikä vartalomalli minulla on? Lue ja selvitä!

Nainen – oman vartalomallin tunteminen on aivan yhtä tärkeää kuin oikean vaatekoon tai kuppikoon tietäminen! Kuitenkin aivan liian moni nainen yrittää rämpiä elämässään eteenpäin täydellisen tietämättömänä siitä, mitä vartalotyyppiä hän oikein edustaa.

Jos koet, ettei sinulla ole yhtään muotitajua etkä koskaan näytä hyvältä vaatteissasi, saattaa todellisuudessa kyse olla vain siitä, ettet ole tietoinen vartalomallistasi etkä osaa pukea sitä sen takia oikein. Jokaiselle vartalomallille on olemassa omat jipponsa, jonka avulla sen saa puettua mahdollisimman imartelevasti. Selvittämällä oman vartalomallisi tämän artikkelin kuvauksesta saatat saada kaupan päälle täysin uuden tyylitajun – ehkäpä oikea pukeutumistapa vartalollesi on jonkin sellainen, mitä et ole koskaan tullut edes ajatelleeksi!

Vartalomallilistaus – mikä näistä on sinun vartalomallisi?

  • 1. Tiimalasi – naisellinen ja kurvikas

Tiimalasivartalo on jo vuosisatojen ajan ollut naisten himoitsema vartalomalli. Toiset saavat tämän lahjan syntyessään, kun taas toiset haluavat muokata vartalomallinsa lähemmäs sitä keinotekoisesti. Tiimalasivartalo on nimetty varsin osuvasti, sillä vartalomalli mukailee tiimalasin muotoa: suuret rinnat, pieni vyötärö ja suuret lanteet. Vyötärön suhde rintoihin ja lanteisiin on tiimalasivartalossa selkeä.

  • 2. Omena – mukavan muhkeat muodot

Oletko iso niin rintakehän alueelta, vatsasta kuin lanteiltakin? Omenavartalon tunnistaa parhaiten niin sanotusta ”keskivartalolihavuudesta”, eli kilojen karttuessa vartalo kerää massaa ensisijaisesti juurikin vatsan alueelle.

  • 3. Suorakaide – voimakas vartalomalli

Monet naiset valittavat usein liikapainosta – mutta on olemassa yksi vartalomalli, jonka ongelma on usein vastakkainen. Usein juurikin suorakaiteen malliset naiset kärsivät alipainosta ja siitä, ettei lisää kurveja tunnu tulemaan kartuttamallakaan. Suorakaiteen mallinen vartalo on tasapaksu kaikista kohdista – litteät ja pienet rinnat ja pieni lantio, yleensä ei peppua eikä erottuvaa vyötäröä.

  • 4. Päärynä – suomalaisten naisten vakio

Jos pitäisi arvata suomalaisen naisen vartalomalli, menisi päärynä jopa 70-prosenttisesti nappiin. Tämä vartalomalli on alaosasta suuri ja ylhäältä pieni. Jos sinulla siis on leveät lanteet ja rintoja vain nimellisesti, kuulut sinäkin päärynäjengiin.

  • 5. Ylösalainen kolmio – yllättävän yleinen vartalomalli

Levät hartiat ja kapea vyötärö ohuilla jaloilla? Tämä hieman maskuliininen vartalotyyppi on naisilla yllättävän yleinen. Tunnistamalla vartalotyyppisi voit pukea sen niin imartelevalla tavalla, että olet taatusti katujen näyttävin ilmestys.