elämäntapa

Parhaat muotivinkit jokaiselle vartalotyypille

Lähes jokainen nainen tuskailee joskus olemuksensa kanssa. Lähes jokaisessa tapauksessa on kuitenkin kyse siitä, ettei nainen tiedosta omaa vartalotyyppiään eikä osaa pukea sitä oikein imartelevimmalla mahdollisella tavalla. Jokaisella vartalotyypillä on omat vahvuutensa ja jokaiselle löytyy sopivaa puettavaa. Tässä artikkelissa annan vinkkejä siihen, kuinka juuri sinä voit pukeutua sellaisella tavalla, että tunnet itsesi taatusti kauniiksi. Lue ja poimi parhaat pukeutumisvinkit talteen!

Pukeutumisvinkit eri vartalomalleille

Tiimalasivartalo

Aivan liian moni tämän upean vartalomallin omistaja ei edes ymmärrä omaavansa maailman halutuinta vartalotyyppiä, vaan piilottelee sitä aivan vääränlaisten vaatteiden alla. Vältä lantion kohdalle loppuvia pillifarkkuja, ja vaihda ne mieluummin suoralahkeisiin, vyötärölle kiristyviin housuihin. Kaikkein parhaalta tiimalasin yllä näyttävät kuitenkin erilaiset naiselliset mekot ja hameet. Kokeile esimerkiksi vintage-tyylistä kellohametta – kapea uumasi näyttää siinä taatusti tyrmäävältä! Kannattaa lisäksi sijoittaa laadukkaaseen vyöhön, jonka avulla voi tuunata vaatteesta kuin vaatteesta hetkessä itselle istuvan.

2. Omenavartalo

Moni häpeilee omaa omenavartaloaan aivan turhaan. On nimittäin olemassa satoja tapoja pukea omenavartalo tyrmäävästi! Kannattaa aina muistaa korostaa kauniita ja ohuita jalkoja tiukoilla housuilla, jotka mielellään jäävät lantion kohdalle. Yläosaksi voi valita jonkin tunikapituisen, unelmankevyestä materiaalista tehdyn paidan tai mekon. Halutessasi voit lisätä päälle asusteeksi esimerkiksi tyylikkään liivin, kaulakorun, neuleen tai huivin, joka jakaa vartalosi osiin ja luo illuusion pienemmästä yläosasta.

3. Suorakaidevartalo

Oletko malliltasi suorakaide? Ota siitä kaikki irti, sillä voit käyttää kaikkia niitä vaatteita, joista muut vartalotyypit voivat vain unelmoida! Panosta tiukkoihin housuihin, peplum-helmaisiin paitoihin, minihameisiin, vajaamittaisiin yläosiin ja suuriin pehmoisiin neuleisiin, jotka kaikki saavat vartalosi näyttämään upealta.

4. Päärynävartalo

Päärynävartalo on helppo pukea kauniisti – muista aina korostaa kapeinta kohtaasi! Esimerkiksi tunikat ja mekot näyttävät loistavalta ylläsi, kun laitat vyön suoraan rintojesi alapuolelle. Myös olkaimettomat mallit näyttävät päälläsi hyvältä.

5. Ylösalainen kolmiovartalo

Panosta tiukan yläosan ja muhkean alaosan komboon saadaksesi aikaan upealta näyttävän lookin – esimerkiksi topit ja upeat tyllihameet näyttävät päälläsi aivan upeilta. Voit pukea lanteillesi vyön, joka luo sinulle muotoja ja käyttää ylisuuria takkeja vaikkapa mekkojen parina.